Turisme rural per Girona Nord: Garrotxa, Ripollès, Alt Empordà…

Escapades en família, en parella o entre amics. Gaudiu del turisme rural per Girona des de Les Planes del Grau. La comarca del Ripollès es troba als Pirineus Orientals i és una zona que gaudeix d’un paisatge esplèndid de valls i muntanyes, amb una gran diversitat d’espècies vegetals i animals, on totes les poblacions tenen protegit part del terme municipal a través de la Xarxa Natura 2000,  la qual cosa suposa en total un 35% del territori natural de la comarca.

L’hotel Les Planes del Grau gaudeix d’una ubicació privilegiada al Ripollès. Des d’aquí és fàcil desplaçar-se per conèixer el territori fent turisme rural per Catalunya amb rutes a peu, en bicicleta, a cavall o en 4×4. N’hi de més fàcils i de més difícils; algunes són idònies per fer en família i d’altres només són recomanables per a excursionistes experimentats… Hi trobareu de tot i per a tothom!

Nosaltres us presentem algunes propostes:

  • Itinerànnia, xarxa de senders de més de 2.500 km entre el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà.
  • GR 11, sender d’alta muntanya pel vessant sud dels Pirineus, entre el Cantàbric i la Mediterrània, que passa per la Cerdanya, el Ripollès (Planoles, Queralbs, Vall de Núria, Setcases i Molló), la Garrotxa i l’Empordà.
  • Ruta del Ter, recorregut entre els Pirineus i la Costa Brava, seguint el curs del riu al llarg de cinc comarques (el Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà); es pot fer a peu o amb bicicleta.
  • Ruta del Ferro i del Carbó, segueix durant 12 km les vies del tren que antigament unien Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses; es pot fer a peu o amb bicicleta.
  • Ruta de la Transhumància, segueix els camins dels pastors entre el Ripollès i el Vallespir i el Conflent, ja França; es pot fer a peu o amb bicicleta.
  • El Camí, ruta que uneix senders i camins dels territoris on es parla català i que passa per la Garrotxa i el Ripollès.
  • Vies Verdes de Girona, recorregut de 125 km que segueix antics trams ferroviaris entre els Pirineus i la Costa Brava; es poden fer a peu o amb bicicleta.
  • Pirinexus, xarxa de 351 km de rutes amb bicicleta que uneixen les comarques de Girona i la Catalunya francesa.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE SORTIDES I EXCURSIONS

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!