Turisme rural gastronòmic per a tastar els millors plats del territori

No hi ha millor manera de tastar i gaudir els productes del territori que amb una escapada de turisme rural gastronòmic. El Ripollès compra amb una gran varietat de productes gastronòmics d’alta qualitat. Aquí trobareu carn de vedella i xai, embotits de porc, formatges, bolets,… tot gràcies al clima i a la riquesa natural del nostre territori.

Per conèixer la comarca us recomanem que no només visiteu el patrimoni històric i cultural i gaudiu del paisatge i de les activitats a l’aire lliure; també heu de tastar els nostres productes i provar els plats que us serviran en tots els restaurants, petits i grans, ja sigui amb receptes d’antany o amb preparacions innovadores.

Productes gastronòmics del Ripollès

Pel que fa a les carns, destaquem la carn de vedella, la carn de xai de raça autòctona i la carn de poltre. La carn de vedella del Ripollès té com a valor afegit la seva procedència: són animals nascuts, criats i engreixats a l’aire lliure en cases de pagès.

Tot i que la carn de poltre encara no és gaire coneguda, al Ripollès trobem la raça autòctona Cavall Pirinenc Català. És una carn molt tendra, rica en ferro i amb poc colesterol, procedent d’animals joves alimentats només amb llet de la mare i herba de pastures.

Un altre producte destacat és la trumfa de la Vall de Camprodon, la patata ripollesa, conreada en terrenys situats per sobre dels 1.000 metres d’altitud.

Molts dels embotits que podeu degustar encara s’elaboren seguint mètodes artesanals tradicionals, sense conservants artificials. Trobareu botifarra blanca, negra, d’ou, del perol, de fetge; bulls i bisbes; llangonissa culana, de pagès, axoriçada; fuets; llom sec; llardons; ventre de fetge,…

Els exquisits productes làctics de la comarca (formatges, iogurts, mató,…) s’elaboren a partir de la llet de gran qualitat de vaques, ovelles i cabres que pasturen lliurement per prats i muntanyes.

També us aconsellem la nostra mel, elaborada amb mètodes tradicionals i acompanyada de fruits secs o en qualsevol de les seves varietats: de romaní, de milflors, de regalèssia de muntanya, de taronger, d’eucaliptus, de músic, de cera i pol·len,… I, per descomptat, les galetes i dolços tradicionals: els Mets i les Daines de la Vall de Ribes; a la Vall de Camprodon, les galetes Birba, els tortells, els camprodonins, els porquets de massapà, els ametllats i panellets; les Carícies, Moxaines i Delícies de Ripoll; els carquinyolis, les coques,…

I en últim lloc, però no el menys important, els bolets! El Ripollès és el lloc ideal per buscar i menjar bolets, amb un clima que acompanya, prou humit durant l’estiu, i que fa que creixin bolets per tot arreu. N’hi ha de molts tipus: rovellons, pinetells, ceps, fredolics, camagrocs, correioles,… Veniu a casa nostra, “caceu-los” si us agrada fer-ho, però sempre, sempre, tasteu-los!

MÉS INFORMACIÓ SOBRE GASTRONOMIA DEL RIPOLLÈS

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!