Les Planes del Grau és una antiga masia del segle XIV totalment restaurada. Està distribuïda en tres edificis: la casa pairal, la pallissa i la cabana. En tot el procés de rehabilitació hem apostat per les energies renovables i l’estalvi energètic, amb l’objectiu de combinar comoditat i sostenibilitat. Energèticament disposem d’una caldera de boimassa i treballem amb la companyia Som energia per el tema elèctric.

Hem volgut crear estances confortables, càlides i funcionals, amb acabats moderns ajustats a l’estructura d’una masia amb més de sis segles d’història. El disseny és sobri i minimalista però alhora íntim i acollidor, amb tots els detalls pensats per ajudar-vos a desconnectar, oblidar el rellotge i gaudir del pas de les hores.

Les antigues estances de la casa pairal s’han transformat en habitacions, restaurant i sala de descans. La pallissa també s’ha convertit en habitacions i en una sala d’ús polivalent destinada a reunions d’empresa i celebracions. Les nostres instal·lacions compten amb una rampa d’accés adaptada.

Totes les nostres habitacions estan en contacte directe amb la natura, amb vistes a la plana a través d’un balconet tancat o una terrassa porticada, on podeu llegir, escoltar música, conversar o, simplement, descansar i no fer res contemplant un paisatge idíl·lic i ple de colors que canvia amb els mesos de l’any.

A la planta inferior de l’antiga casa pairal, al costat del restaurant i amb sortida directa a la terrassa porticada, tenim una sala de descans amb vistes a la plana. La podeu fer servir durant tot el dia i gaudir de la llar de foc i d’una biblioteca amb un variat repertori de narrativa internacional i una col·lecció de llibres sobre el paisatge, la història i la cultura del Ripollès i de les comarques veïnes.

La finca forma part d’una explotació bovina. Tenim la vocació de combinar l’activitat ramadera tradicional amb l’hostaleria, amb iniciatives com utilitzar productes locals d’alta qualitat i de temporada a la cuina i criar vedella ecològica i xai del Ripollès que podeu degustar en el nostre restaurant.